Ciolan de purcel în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate

Postat in: 05 iun. 2018

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 4 bucăți (250-300 g/buc) de ciolan dezosat de la Moldova în Bucate
– 600 g de ciuperci de pădure, curățate și tăiate bucăți
– 1 ceapă mare, tăiată în cuburi mari
– 1 morcov mare, tăiat în felii groase
– 1 praz mediu, tăiat în rondele, dar fără partea verde care va fi tăiată în fâșiuțe subtiri, de-a lungul
– 1 rădăcină de pătrunjel tăiată în rondele mari
– 5 căței mari de usturoi, tăiați feliuțe subțiri
– 1 cană de vin alb sec
– 1 cană de supă de pasăre sau de vită (poate fi pregătită și cu ajutorul unui cub de concentrat)
– 1 lingură de salvie proaspătă, tocată
– ½ lingură de rozmarin proaspăt, tocat
– ½ legătură pătrunjel verde, tocat
– 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
– 1 ½ lingurițe sare
– 1 linguriță de piper negru măcinat mare

Mod de preparare:
1. Rumeniți bucățile de ciolan cu puțin ulei, într-o cratiță înaltă, potrivită pentru cuptor, apoi scoateți-le pe o tavă caldă. În locul ciolanelor adăugați zarzavatul tocat și sotați-l timp de 6-7 minute, amestecând mereu. După ce legumele s-au rumenit, adăugați și ciupercile împreună cu usturoiul, continuând încă 5-6 minute, după care adăugați, pe rând, vinul și supa. Fierbeți sosul timp de 10-12 minute, apoi adăugați ciolanele rumene, salvia și rozmarinul mărunțite și condimentele.
2. Încingeți cuptorul la temperatura de 160°C. După ce ați adăugat ciolanele, acoperiți cratița cu capac și băgați-o în cuptor. Coaceți ciolanele timp de 1 ½ ore, până ciolanele sunt fragede și sosul a scăzut puțin, apoi adăugați pătrunjelul tocat.
3. Frigeți fâșiile de praz rămase și amestecați-le cu un piure de cartofi.
4. Serviţi ciolanul așezat pe piure de cartofi și acoperit cu sosul de ciuperci de pădure.

[fbcomments url="" count="off" num="3" countmsg="wonderful comments!"]