Paste rigatoni în sos din sunculiță țărănească și roșii coapte

Postat in: 05 iun. 2018

Ingrediente pentru 8 persoane:

– 800 g de șunculiță țărănească de la Moldova în Bucate
– 1 kg de paste rigatoni
– ½ cană de ulei de masline
– 2 cepe mici, tocate mărunt
– 500 g mazăre proaspătă sau congelată
– 3 căni de smântână dulce cu 32% grăsime
– 200 g parmezan răzuit
– 2 linguri de pătrunjel verde tocat
– 2 linguriţe de sare
– ½ linguriţă de piper negru măcinat mare

Mod de preparare:
1. Încingeți o tigaie cu baza groasă și rumeniți, la foc mic, șunculița tăiată felii. După ce s-a răcit puțin, tocați-o în cubulețe nu prea mici.
2. Sotați ceapa într-o altă tigaie, în uleiul de măsline, după 3-4 minute adăugați mazărea și 50 ml de apă, continuând încă 3-4 minute, apoi asezonați ușor.
3. În timp ce sotați șunculița și ceapa, puneți 2 l de apă la fiert, adăugând o lingură de sare. După ce apa a început sa clocotească, adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
4. Reveniți la soteul de ceapă și mazăre, adăugând șunculița tăiată cuburi și smântâna dulce. Fierbeți sosul timp de 6-8 minute, apoi adăugați pastele fierte și parmezanul răzuit.
5. Serviţi pastele cu și mai mult parmezan răzuit, presărând piper negru măcinat.

[fbcomments url="" count="off" num="3" countmsg="wonderful comments!"]