Caserolă picantă din cârnaţi ţărăneşti cu busuioc şi pulpe de pui

Postat in: 01 Aug 2016

Cârnaţi savuroşi, afumaţi cu lemn de esenţă tare şi îmbogăţiţi cu condimente naturale, ca cei pe care îi mâncai odinioară la bunici? Îi poţi găsi în portofoliul Vascar. şi dacă vrei să îţi încerci talentul de bucătar, inspiră-te din reţeta propusă de chef Horia Vîrlan.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 500 g pulpe de pui dezosate, tăiate în cuburi mari
  • 500 g cârnaţi ţărăneşti cu busuioc de la Moldova în Bucate, tăiaţi în felii groase
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă medie tăiată solzişori
  • 2 morcovi noi, tăiaţi în feliuţe
  • 3-4 căţei de usturoi tăiaţi în feliuţe
  • 2 roşii, curăţate de coajă şi tăiate în cuburi mari
  • 2 crenguţe de cimbru verde sau ½ linguriţă de cimbru uscat
  • 1 cană de supă de pasăre sau apă caldă
  • ½ cană de pesmet proaspăt
  • 2 linguri de pătrunjel verde, tocat
  • 2 linguri de caş uscat, mărunţit
  • Sare şi piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare:

  1. Încingeţi uleiul într-o cratiţă şi apoi rumeniţi bucăţile de pulpă de pui, apoi
  2. scoateţi-le pe o farfurie caldă. În locul bucăţilor de pui adăugaţi feliile de cârnaţi, rumenindu-le uşor şi pe acestea, după care scoateţi-le peste bucăţile de pui. În locul acestora adăugaţi ceapa şi morcovii şi un praf de sare. Sotaţi-le uşor, la foc domol, adăugând peste 5-6 minute, roşiile, usturoiul şi crenguţele de cimbru, iar peste alte 4-5 minute adăugaţi supa, bucăţile de pui, feliile de cârnaţi şi puţin piper măcinat. Fierbeţi sosul timp de 20-30 de minute, până a scăzut binişor.
  3. În timp ce sosul fierbe pe foc, amestecaţi pesmetul cu pătrunjelul tocat şi caşul sfărâmat, iar amestecul obţinut presăraţi-l peste soteul de cârnaţi şi pui. Încingeţi cuptorul la temperatura de 210°C şi introduceţi cratiţa în cuptor pentru a gratina pesmetul timp de 5-6 minute.
  4. Serviţi caserola cu salată verde sau salată de roşii cu busuioc.

 

Poftă bună!

Produse folosite

Cârnaţi ţărăneşti de porc cu busuioc

Comments