Risotto cu pulpe de pui și cârnat Plai picant

Postat in: 05 iun. 2018

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 300 g de pulpe de pui dezosate, tăiate in cuburi
– Un carnat Plai picant de la Moldova în Bucate, de aproximativ 120 g, tăiat felii
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui
– O ceapă medie tocată mărunt
– 1-2 caței de usturoi, tăiați în feliuțe
– 250 g de orez cu bob rotund
– 100 g de mazăre boabe
– 1,5 l de supă de pasăre
– sare și piper negru măcinat după gust

Mod de preparare:
1. Sotați ușor, ceapa și usturoiul într-o crăticioară, la temperatură joasă. După 4-5 minute adăugați cuburile de pui amestecând frecvent, iar după încă 5 minute adăugați și feliile de cârnat.
2. Când cuburile de pui s-au rumenit ușor, adăugați orezul în crăticioară, amestecând încă 2 minute, apoi adăugați câte 1 polonic de supă caldă, amestecând ca orezul să incorporeze ușor supa.
3. Când au mai rămas doar 1-2 polonice de supă, adaugați condimentele și mazărea împreună cu restul de supă. Amestecați până toată supa a fost încorporată și risotto are aspect cremos.
4. Serviți risotto cu salată verde.

[fbcomments url="" count="off" num="3" countmsg="wonderful comments!"]