Ingrediente pentru 4 persoane:
– 125 g salam Victoria de la Moldova în Bucate, tăiat în cubulețe
– 125 g cașcaval, tăiat în cubulețe
– 50 g parmezan răzuit
– 260 g faină, cernută prin sită fină
– 8 g de drojdie uscată
– 2 ouă mari
– 50 g unt cu 80% grăsime, la temperatura camerei
– 225 ml lapte
– 1 linguriță de sare
Mod de preparare:
1. Încingeți cuptorul la temperatura de 180 °C. Ungeți cu ulei 12 forme de muffins.
2. Amestecați făina cu drojdia uscată într-un bol. În alt bol, bateți ouăle cu sarea și laptele până amestecul devine spumos. Turnați amestecul lichid peste cel uscat, încorporând cu grijă, folosind o spatulă de metal sau plastic. Adăugați cuburile de salam Victoria și pe cele de cașcaval, apoi parmezanul răzuit.
3. Turnați compoziția obținută în cele 12 forme de muffins, fără a depăși ¾ din înălțime, apoi introduceți în cuptor și coaceți muffins timp de 24-28 minute sau până scobitoarea iese curată dacă au fost înțepate muffins-urile.
4. Serviți muffins călduțe sau reci.