Piept de pui umplut cu salam Victoria și Mozzarella, în sos de roșii

Postat in: 05 iun. 2018

Ingrediente pentru 8 persoane:
– 8 fileuri din piept de pui, fiecare cântărind aproximativ 150g
– 320 g de salam Victoria de la Moldova în Bucate, tăiat în felii foarte subțiri
– 1 kg de roșii cuburi în bulion
– 2 cepe mici tocate
– 5-6 căței de usturoi tocați
– 2 linguri de pătrunjel verde tocat
– 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
– 600 g de brânză mozzarella răzuită
– sare și pier negru măcinat, după gust

Mod de preparare:

1. Tocați usturoiul și ceapa mărunt, apoi sotați-le în uleiul cald până devin translucide, adăugând roșiile cuburi în bulion și sare. Fierbeți sosul timp de 5-6 minute, apoi adăugați puțin pătrunjel tocat.
2. Încingeți cuptorul la temperatura de 170 °C. Ungeți cu unt un vas de Jena sau o tavă de porțelan, suficient de mare pentru 8 porții, apoi acoperiți fundul vasului cu ½ din sosul de roșii pregătit.
3. Întindeți bucățile de piept, bătându-le cu un ciocan de șnițele între două foi de plastic alimentar, apoi asezonați-le cu sare și piper.
4. Așezați pe fiecare felie întinsă de piept de pui câteva feliuțe de salam, acoperind suprafața cărnii, apoi presărați cu ½ din mozzarella răzuită. Rulați feliile de carne și prindeți-le cu scobitori.
5. Așezați rulourile din piept de pui în vasul tapetat cu sos, apoi turnați sosul rămas peste acestea. Băgați vasul în cuptor, iar după 25 de minute presărați restul de brânză răzuită deasupra, continuând încă 20 de minute.
După ce mozzarella s-a rumenit frumos, scoateți vasul din cuptor, servind rulourile cu sosul din tavă și orez fiert.

[fbcomments url="" count="off" num="3" countmsg="wonderful comments!"]