Vascar a câștigat două premii importante în cadrul concursului “Ora de bun gust 2017”

Postat in: 16 mai 2017

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate de carne din România, a fost desemnat câștigător la două categorii în cadrul concursului Ora de bun gust organizat de RO.aliment la finalul săptămânii trecute.
Astfel, Cârnații cu busuioc de la Moldova în Bucate au primit trofeul Gustul ales la categoria Produse din carne, în timp ce Mușchiul file țărănesc de la Moldova în Bucate a primit Premiul Special al Juriului pentru Cel mai Sănătos Produs.
“Cele două premii ne onorează și reprezintă o nouă confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun, iar reputația gamei Moldova în bucate este în continuă creștere la nivel național. Preparatele Moldova în bucate au la bază rețete tradiționale moldovenești și condimente naturale, cu gust specific românesc obținut din ingrediente de calitate, fără aditivi, fără injectare”, spune Vlad Ciuburciu, director de marketing Vascar.

Concursul Ora de bun gust își propune premierea și popularizarea celor mai bune produse românești, precum şi păstrarea obiceiurilor gastronomice specifice țării noastre. În cadrul competiției juriul specializat și publicul și-au votat produsele preferate din 7 categorii: carne, produse lactate, ready-meal, dulciuri/panificație, legume-fructe procesate, băuturi alcoolice și nealcoolice, preparate din pește.

În procesul de jurizare s-au luat în calcul calitățile senzoriale, nutriționale dar și informațiile tehnice ale produselor intrate în concurs.

MUȘCHIUL FILE ȚĂRĂNESC de la Moldova în bucate este pregătit după o rețetă tradițională românească. Punem la afumat cu lemn de esenţă tare 1,4 kg de carne şi apoi o maturăm cu grijă timp de 2-3 săptămâni la loc aerisit. Obţinem 1 kg de muşchi crud uscat şi aromat, cu gust specific românesc, aşa cum îl ştiai odată.

Cârnaţii ţărăneşti de porc cu busuioc de la Moldova în bucate sunt pregătiți din carne de cea mai bună calitate, prin fierbere şi afumare cu rumeguş din lemn de fag. Din 1,15 kg carne de porc se obţine 1 kg produs finit.